Afbeelding sluit je aan bij GroenLinks

Algemene beschouwingen 2016

Stelt u zich eens voor, dat we de regels opnieuw zouden mogen bedenken en het geld opnieuw verdelen in Enschede. Hoe zouden we als lokale overheid dat dan moeten doen? De overheid is er om veiligheid te bieden. Doet die overheid dat niet, dan ben je als burger beter af zonder. In veel landen is dat zo. ‘Gemeente’ is slechts een ander woord voor de gewone burgerij, zoals we hier zitten zijn wij Enschede. En wat moeten we dan doen? Veiligheid bieden, een zekere, gezonde toekomst en goed luisteren. Luisteren naar wat de noden van de inwoners zijn.

Lees meer...

Algemene beschouwingen 2014

Je hoeft niet links te zijn om een sociaal gezicht te hebben. Zo wordt terecht gereageerd als iemand roept dat de nieuwe coalitie rechts is. Bij deze eerste begrotingsbehandeling in deze nieuwe periode, zal ik proberen me daaraan vast te houden. Het valt de redactie van Tubantia op dat er deze keer weinig echt grote wijzigingsvoorstellen zijn aangekondigd vanuit de gemeenteraad. Ook binnen de oppositie, zo stond zaterdag in genoemd dagblad te lezen, heerst voorzichtigheid. Alsof het allerbelangrijkste is om maar niet uit de toon te vallen: je moet je immers wel constructief opstellen. Voorzitter, dat laatste zal ik zeker ook proberen te doen. Maar ik zal niet nalaten om te vertellen wat er beter kan. Het kan niet zo zijn dat 75% van de gemeenteraad het eens is over 95% van het beleid. Laten we niet de moed verliezen om met elkaar van mening te verschillen.

Lees meer...

Standpunten

Hier vindt U in het kort het standpunt van GroenLinks Enschede op een aantal belangrijke verkiezingsthema's.
Klik op een onderwerp om ons standpunt te lezen.

Lees meer...

Verkiezingsprogramma 2014-2018

Het verkiezingsprogramma van GroenLinks Enschede programma voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014 heeft als motto ‘Knokken voor wat kwetsbaar is!' en staat boordevol groene en sociale voorstellen voor de toekomst van Enschede. GroenLinks gaat campagne voeren met realistische plannen. Niet zoals nu gebeurt, trekken aan dode paradepaardjes: Luchthaven Twente, de Usseler Es en de NOEK. Wel betaalbare zorg, investeren in groene banen en scholing voor werklozen.

Download hier het verkiezingsprogramma 2014-2018 als PDF-bestand of lees verder om het programma in uw browser te lezen.

Lees meer...

Verkiezingsprogramma 2010-2014

Groen werkt! GroenLinks staat bol van energie: wij hebben ‘zin in de toekomst’ en kijken optimistisch vooruit.
Enschede is in de afgelopen jaren in veel opzichten een stuk opgeknapt. Die sprong vooruit belooft veel voor de toekomst.
Maar Enschede zal eerst hard moeten werken om de economische crisis te overwinnen en tegelijkertijd haar steentje moeten bijdragen aan de oplossing van het klimaatprobleem. GroenLinks legt de verbinding tussen economie en ecologie. Die verbinding heeft de toekomst.

Ons verkiezingsprogramma pleit voor een groene stad, een stad met een rijkdom aan natuur, landschap en ook stedelijk groen. Een stad met een groene, en dús sterke, economie.
Het pleit ook voor een sociale stad, waarin zelfs in deze economisch moelijkere tijden, iedereen kan blijven meedoen en, als dat nodig is, mensen voldoende worden ondersteund.
In Enschede kun je prettig wonen en leven. Omdat je elkaar nog kent en soms een arm om je heen krijgt als dat even nodig is. Ook de komende jaren moeten we blijven bouwen aan tolerantie en ‘noaberschap’.
GroenLinks werkt! Ook in Enschede. Afgelopen jaren hebben we dat laten zien.
GroenLinks blijft daarvoor aan de slag.

Klik op 'lees meer' voor de samenvatting van het verkiezingsprogramma 2010-2014

Lees meer...

Agenda

Werkgroep Zorg & Welzijn
di 23 jan, 19.30 - Stadhuis

Fractieoverleg
wo 24 jan, 19.30 - Stadhuis

Werkgroep Fysiek
di 25 jan, 20.00 - Stadhuis

Huis-aan-Huisactie
za 27 jan, 13.00 tot 15.00 - Enschede
aanmelden bij: Brechje Maréchal

(Extra) Provinciale ledenvergadering
GroenLinks Overijssel

wo 31 jan, 19.45 - Het Centrum, Nijverdal

Een vrij land - Femke Halsema
do 15 feb, 20.30 - De Kleine Willem
Kaarten koop je hier

37e Congres GroenLinks
zo 25 feb, gehele dag
Topsportcentrum Rotterdam

 

 

 

 

 

Volg ons!

   

Archief

Op onze vernieuwde website zijn alle artikelen, moties, nieuwsberichten e.d. vanaf januari 2013 geplaatst.
Artikelen, moties en andere inhoud uit 2012 en eerder zijn te vinden op de gearchiveerde versie van onze oude website.